O vizită recent în Piaţa Centrală a Municipiului ne-a oferit prilejul de afla care sunt cele mai ofertate produse în această perioadă a verii, dar  mai ales care sunt preţurile acestora după ce valul de scumpiri din marketuri, alături de cel al pâinii, anticipau modificări semnificative…

Vedetele Pieţei Centrale, după cum ne spunea chiar administratorul acesteia, Marian Pavel, sunt ca de obicei trufandalele: castraveţii de sezon, vinetele, pepenii, prunele, varza sau ardeii kapia, toate  de provenienţă românească, ştiut fiind că deşi aceste produse se găseau şi până acum pe tarabe, ele proveneau însă din import.

Astfel castraveţii de grădină se pot cumpăra la 2-2,50 lei/kg, preţ care la început de sezon se situa extrem de sus (7-8 lei/kg). Roşiile, de la 18 lei/kg au ajuns la 2-2,50 lei, aflate  într-o continuă descreştere a preţului.

Dovleceii – 1 leu/buc. ( la acelaşi preţ ca anul trecut, în aceeaşi perioadă)

Cartofi – 1,5-2 lei /kg

Ardei Gras 2,5-3,5 lei/kg

Vinete – 3-3,5 lei/kg

Pepene verde – 1 leu/kg

Pepene galben – 2 lei /kg.

Caise 5-6 lei/kg

Ceapă – 3 lei /kg ( preţ în descreştere)

Mere 3-5 lei/kg  (în descreştere)

Nectarine  4-4,5lei/kg

Piersici 4-5 lei/kg (în descreştere)

Ardei Kapia 5-7 lei (în descreştere)

Varză albă – 2-2,5 lei/kg (în descreştere).

Fasolea păstăi a ajuns la  preţul de 4-5 lei/ kg, preţ în creştere datorită faptului că produsul se găseşte la final de sezon, după cum ne spunea administratorul Marian Pavel. Prunele ( 2-3,50 lei), afinele de pădure (20 lei/kg) sau cele de cultură (12 lei/kg), zmeura şi murele de cultură (12 lei/kg) sunt alte câteva din atracţiile  celei mai populare Pieţe din  Municipiul Giurgiu, în acest sezon.

(Florian Tincu)