Miercuri 26 iunie , în  plenul Camerei Deputaților a fost adoptat , cu 194 de voturi ”pentru”, proiectul de Lege privind trecerea unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Afacerilor Interne  ( este vorba despre clădirea Instituției  Prefectului județului Giurgiu), în posesia domeniului public al județului Giurgiu și respectiv în administrarea Consiliului Județean Giurgiu (Plx 162/2018).  

Așa cum scrie deputatul PSD, Cristina Elena Dinu, pe pagina sa de faceboock, acest proiect de lege mult așteptat, al cărui inițiator este senatorul Niculae Bădălău se află în acest moment într-o deplină legalitate privind noul său proprietar.

Clădirea unde a funcţionat Prefectura, dar şi fost sediu al Consiliului Judeţean Giurgiu, a intrat în reparaţii în anul 2005. Lucrările, însă, au fost sistate patru ani mai târziu.  De atunci, mai mulţi politicieni,  de la diverse partied, au declarat că încearcă găsirea unor soluţii pentru finalizarea investiţiilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat – mai precizează deputatul social democrat, Elena Dinu, în postarea sa on line.

Dr. Cristina Elena Dinu menționează totodată faptul că Proiectul de lege a fost aprobat cu sprijinul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaților. Astfel , lucrările de reabilitare a acestei clădiri vor putea fi finalizate, având în vedere posibilitățile Consiliului Județean de a  atrage fonduri prin diverse programe de finanțare interne sau externe – a mai adăugat dr. Elena Dinu.