Varianta Omicron, de 70 de ori mai rapidă decât Delta, în multiplicarea în căile respiratorii

0
247

Varianta Omicron a coronavirusului se multiplică de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii umane, potrivit unor cercetători din Hong Kong, care susţin că studiul lor oferă primele informaţii despre modalitatea în care această tulpină virală infectează organismul uman, informează joi DPA.

Studiul, realizat de cercetătorii din Hong Kong, sugerează că Omicron se răspândeşte cu o viteză mai mică în ţesutul pulmonar uman în comparaţie cu tulpina iniţială a coronavirsusului, fapt care, potrivit autorilor cercetării, ar putea indica o severitate mai redusă a bolii.

Potrivit unui comunicat publicat de HKUMed, cercetătorii au izolat cu succes varianta Omicron şi au folosit ţesut pulmonar extirpat în urma unor tratamente ale plămânilor pentru a investiga noua mutaţie.

Conform comunicatului de presă, Omicron se „multiplică mai rapid decât virusul original SARS-CoV-2 şi decât varianta Delta în bronhiile umane”.

Potrivit autorilor studiului, la 24 de ore după infectare, varianta Omicron „se multiplică de circa 70 de ori mai rapid decât Delta şi decât virusul original SARS-CoV-2”.

(Jurnal)