De la începutul anului, polițiștii au confiscat de 70 de ori mai multe astfel de substanțe decât în 2018. De aceea, Agenția Antidoping a depus la Parlament un proiect de lege care prevede ca vânzătorii de anabolizante sa fie tratați ca traficanții de droguri. 

Autoritățile au confiscat în anul 2019 peste 200.000 de pastile și fiole cu steroizi, cea mai importantă captură fiind în valoare de 800.000 de euro, pentru care traficantul a fost amendat cu doar 2.500 de lei.

Derivaţi sintetici ai principalului hormon masculin, testosteronul, steroizii cresc rapid masa musculară şi dau forţă de uriaş. În ciuda pericolului enorm pe care îl reprezintă steroizii, cei care vând ilegal substanțele sunt pedepsiți doar cu amendă, nici aceea prea mare.

Anabolizantele se găsesc peste tot, iar rețelele de socializare sunt împânzite de anunțuri ce ademenesc tinerii să cumpere produse care promit creșterea rapidă a mușchilor. De aceea, Agenția Antidoping a scris un proiect de lege în care vânzarea anabolizantelor să fie considerată infracțiune și pedepsită cu închisoarea.

Era și timpul, pentru că aproape toate țările din Europa au reușit să descurajeze folosirea steroizilor. Doar noi și bulgarii mai aveam de rezolvat această problemă.

(Jurnal)