Consilierii municipali s-au întrunit, recent, în ședință extraordinară pentru aprobarea a două proiecte de hotărâre care nu mai suportau amânare. Primul proiect face referire la darea în folosință gratuită a unui segment de drum situat în incinta Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, primarul Nicolae Barbu argumentând la începutul ședinței caracterul urgent al acestui punct aflat pe ordinea de zi:

Se preconizează că într-o lună și jumătate Poliția de Frontieră Giurgiu va deschide un punct de trecere pentru tiruri care va avea șase benzi de circulație. Dat fiind faptul că vama bulgară și-a finalizat proiectul și va lucra cu șase benzi pentru tiruri,iar în vama română existau doar două benzi pentru verificarea documentelor se crea tot timpul ambuteiaj în vama română. De aceea, a fost organizată o întâlnire coordonată de Prefectura Giurgiu și apoi la Ministerul Transporturilor o altă întrunire de lucru cu factorii decizionali în cadrul cărora s-a ajuns la această formulă de a da în folosință gratuită un segment de drum, respectiv acela pe unde treceau tirurile prima dată când s-a înființat vama Giurgiu. Am certitudinea că aceste lucrări vor fi realizate în maxim o lună și jumătate. De aceea a fost nevoie de această ședință, pentru ca Ministerul Transporturilor să poată iniția o Hotărâre de Guvern pentru preluarea acestui teren”, a explicat primarul Nicolae Barbu.

Predarea și primirea va fi făcută prin protocol care va fi încheiat între municipiul Giurgiu și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în termen de 5 zile de la data adoptării hotărârii.