La nivelul municipiului, din ceea ce declara directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale, Laurențiu Țintea, cel mai mare procent al amenzilor pe care giurgiuvenii le au de achitat, 82%, provin din contravenții la regimul rutier. La distanță mare, 11%, sunt amenzi primite pe ordine publică, în timp ce restul de 7 procente sunt alte tipuri de amenzi.

Referindu-se la sumele care trebuie încasate, Laurențiu Țintea mai spunea:

„La această dată avem de încasat circa 13.000.000 lei. Anul acesta, până la această dată, am încasat 1.911.167 lei, ceea ce înseamnă puțin peste zece procente. De regulă în fiecare lună soldul amenzilor de încasat este suplimentat (suma tuturor proceselor verbale care ajung la noi spre a fi luate în debit) cu circa 600.000 lei.  Din această valoare, contravenienții sau contribuabilii, cum preferați, achită lunar cam 200.000 – 250.000 lei; Pentru restul sumelor noi trebuie ”să mergem după ei”, adică îi executăm silit!

Ca să vă răspund totuși la prima parte a întrebării, observăm că giurgiuvenii nu prea își plătesc amenzile, iar judecând după eforturile noastre pot să spun că chiar se ”străduiesc” să nu și le plătească, deși ei sunt cei care încalcă legea!

Noi suntem hotărâți să nu lăsăm lucrurile așa. Toți trebuie să înțelegem că avem atât drepturi, cât și obligații; Iar când încălcăm legea, este firesc să plătim pentru asta!”, a încheiat directorul DITL Giurgiu.

(Jurnal)