Val de tragedii și infracțiuni în zilele de Crăciun

0
319

Conform informațiilor primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vlașca al județului Giurgiu, în Ajunul Crăciunului pompierii au intervenit la asigurarea măsurilor PSI (au fost scurgeri de carburant) de către Garda Mihăilești, în urma unui accident rutier cu două autoturisme implicate în localitatea Copaciu.

Despre accident au oferit informații reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, în cadrul unui comunicat de presă:

Un bărbat este cercetat de polițiști, după ce pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, a intrat în coliziune cu un autoturism, provocând un accident rutier.

Luni, 24 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, pe Drumul Național 6, pe raza localității Copaciu, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un alt autoturism condus de către un bărbat de 30 ani, din municipiul București, intrând în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 30 de ani și a unei pasagere din autoturismul pe care îl conducea de 32 de ani din municipiul București, care au fost transportați la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijirii medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, alcool în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se mai arată în comunicatul amintit. 

Un alt incident la care au fost solicitați pompierii giurgiuveni a fost produs chiar în ziua de Crăciun: un incendiu produs la o asă din satul Hodivoaia (com. Putineiu), la care a intervenit detașamentul Giurgiu.
Incendiul s-a manifestat în zona coșului de fum, fiind vorba despre o casă băttrânească. Din fericire incendiul a fost localizat, fără a exista alte probleme.

Nu au lipsit nici alarmele false, un asemenea eveniment fiind raportat tot în ziua de Crăciun, când cineva a anunțat, prin 112, că o mașină ar fi luat foc în trafic. Din fericire, a fost vorba doar de abur care ieșea din zona motorului, fără a fi vorba despre incendiu.

Nu au lipsit nici evenimentele neplăcute constatate de polițiștii giurgiuveni. 

Luni,  24 decembrie a.c., ora 16.50, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu au depistat în trafic, pe strada Floreasca, din comuna Ulmi, județul Giurgiu, un bărbat de 44 ani, din comuna Gîrbovi, județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Marți, 25 decembrie a.c., în jurul orei 21.25, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au depistat în trafic, pe strada Gării din municipiul Giurgiu, un bărbat de 55 ani,  din municipiul Giurgiu, care conducea un autoturism și emana halenă alcoolică.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest polițiștii au constatat că acesta a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea miercuri, 26 decembrie a.c., în jurul orei 03.00 a fost depistat un alt bărbat, de 22 de ani  din comuna Vărăști, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 401, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii giurgiuvenii au depistat doi tineri din localitatea Mogoșești, județul Giurgiu, bănuiți că ar fi sustras porțile de acces de la locuința unei persoane din localitatea Adunații Copăceni.

Marți, 25 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost sesizați de o femeie de 45 de ani din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, că persoane necunoscute i-au sustras în noaptea de 24/25.12.2018, porțile de la intrarea în locuință.

În urma activităților specifice polițiștii au identificat doi tineri, unul de 17 ani, iar celălalt  de 21 de ani din localitatea Mogoșești, județul Giurgiu, bănuiții că ar fi sustras porțile confecționate din metal și lemn, prin care se făcea accesul în incinta locuinței, persoanei care a sesizat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal și se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat și predat proprietarului.