Miercuri, 13 ianuarie, debutează, la București, negocierile între cele trei partide aflate în coaliția de guvernare – PNL, USR și UDMR – pentru stabilirea județelor în care fiecare dintre cele trei formațiuni politice va avea prefect.

La Giurgiu se vehicula, dar la nivel de zvon, faptul că organizația județeană ar viza această funcție, având chiar mai multe nume pe masa de lucru.

Contactat telefonic, președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Nu avem încă nimic concret întrucât mâine (n.r. miercuri, 13 ianuarie) vor debuta negocierile între partide, pentru a stabili aceste aspecte. Nu neg că nu ne-am fi dorit acest lucru dar, pe de altă parte, nici nu cred că s-ar pune problema ca USR să preia postul de prefect la Giurgiu, ținând cont de faptul că PNL a obținut cel mai bun scor. În mod sigur, în schimb, vom avea subprefectul”, a declarat Ciprian Alexandru.

O altă informație care a circulat în mediul online giurgiuvean a fost legată de faptul că același USR și-ar dori șefia pentru patru deconcentrate din județ. Referindu-se la acest aspect, liderul organizației giurgiuvene a USR a mai precizat:

Nu este încă nimic stabilit. Pe de altă parte, acest lucru îl vom negocia cu liberalii, astfel că nu mă pot pronunța nici asupra acestui aspect. Un lucru însă este cert: vom negocia și vom lupta pentru acele deconcentrate pentru șefia cărora avem oameni pregătiți, capabili să facă treabă, și nu să facă figurație, așa cum s-a întâmplat până acum”, a încheiat președintele filialei Giurgiu a USR, Ciprian Alexandru.

(Jurnal)