UNTRR cere reducerea timpilor de aşteptare la frontiere. Giurgiu și alte două puncte rămân o problemă pentru transportatori!

0
59

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat astăzi că se înregistrează timpi de aşteptare foarte mari la punctele de trecere a frontierei dintre România şi ţările vecine şi cere Guvernului să ia măsuri privind o coordonare instituţională transfrontalieră, care să atenueze efectele acestei probleme.

În ultima perioadă, UNTRR a primit tot mai multe sesizări din partea transportatorilor rutieri români cu privire la timpii de aşteptare la trecerea frontierelor dintre România şi ţările vecine, care depăşesc frecvent 12 ore, cozile de camioane depăşind chiar 10 – 12 km. Zilele de sărbătoare nu pot justifica aceste întârzieri care au devenit frecvente şi în săptămânile fără restricţii de circulaţie”, se arată în comunicat, conform News.ro. În acest context, UNTRR cere Executivului măsuri urgente de coordonare instituţională atât naţională, cât şi transfrontalieră pentru reducerea timpilor de aşteptare în frontiere şi fluidizarea traficului. În plus, solicită Poliţiei de Frontieră Române să întreprindă măsuri operative de coordonare cu autorităţile din statele vecine pentru normalizarea traficului comercial şi reducerea timpilor de aşteptare, care generează costuri suplimentare pentru transportatori şi clienţii lor, inclusiv cei români.

„În anul 2017, peste 4 milioane de autocamioane au tranzitat România, dintre care 1,9 milioane pe sensul de intrare şi 2,1 milioane pe sensul de ieşire, potrivit datelor de la Poliţia de Frontieră, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei fiind Giurgiu, Nădlac II şi Borş”, se arată în comunicat.

(Jurnal)