Unii polițiști de frontieră îi împart pe giurgiuvenii ce trec granița în ”jmecheri” și fraieri

0
2057

În urmă cu o săptămână primeam din partea unui giurgiuvean, un mesaj – sesizare în care ni se semnalau favoritismele făcute în continuare de către salariații Inspectoratului de Poliție de Frontieră Giurgiu unor persoane, probabil din anturajul acestora.

Cetățeanul reclama astfel faptul că duminică, 20 octombrie, în timp ce toți cei ce doreau să intre în țară, venind dinspre Ruse (Bulgaria), prin Punctul de Frontieră Giurgiu așteptau de circa 20 de minute, pe prima poartă de intrare, semnalată cu semnul de Corp Diplomatic (CD), autoturismele altor giurgiuveni erau introduse în țară prin acest punct. Omul ne-a indicat și numărul de înmatriculare al uneia dintre aceste mașini: GR-18-XCS, cât și ora la care se întâmpla acest lucru: 18.20.

Încercând să aflăm care a fost pretextul sub care acest giurgiuvean a intrat în țară pe la Corp Diplomatic, am solicitat acest lucru, printr-o adresă oficială, trimisă șefului Inspectoratului Poliției de Frontieră, Viorel Dumitru Chiran.

Din păcate am fost tratați cu un miserupism specific unora dintre lucrătorii  acestei instituții, răspunzându-ni-se că ”se lucrează” (??) încă la acest subiect. De parcă am fi comandat o pelerină de vreme rea, un pulover de lână sau ciorapi de iarnă și nu o simplă informație ce putea fi verificată în 10 minute.

Cert este că ”lucrătura” de care amintea inspectorul șef, Chiran, durează de mai bine de o săptămână și că nici până astăzi nu am primit vreun răspuns la această adresă a noastră.

Iată de ce promitem că vom semnala acest caz mai departe, superiorilor săi de la București… Poate acolo  cetățenii acestui oraș sunt mai respectați decât de către conducerea Inspectoratului Poliției de Frontieră Giurgiu. Ba vom cere chiar și sancționarea celui ce a permis această abatere de la regulament.

Ca și în adresa înaintată ITPF Giurgiu, precizăm faptul că deținem declarația unor martori oculari asupra acestui moment de care aminteam în adresă.

Prin acest material reclamantul a dorit să demonstreze faptul că în continuare o serie de salariați ai acestei instituții îi tratează pe concetățenii lor ca pe niște fraieri, favorizându-i în schimb pe ”jmecheri”:  prieteni din anturajul acestora, uneori personaje notorii din lumea  interlopă.

Deși cunoaștem bine butada ”corb la corb nu-și scoate ochii”, așteptăm totuși reacția superiorilor din Capitală, amintind faptul că documentele persoanei indicate în sesizarea înaintată către noi, poate fi oricând verificată.

(Jurnal)