Unde vă puteți face testul COVID 19, la Giurgiu

0
1070

Începând cu data de 15 iulie, în Grecia nu se va mai intra, ca turist român, decât în baza unui test COVID 19 negativ, ca urmare a deciziilor luate vineri de guvernul grec, măsuri menite a asigura protecția sănătății populației împotriva pandemiei de coronavirus. Testul trebuie să fie făcut de un laborator autorizat, și să nu aibă o vechime mai mare de 72 de ore.

În contextul în care mulți giurgiuveni au rezervări pentru vacanță pe litoralul grec, și pentru că a existat zvonul că doar în capitală se pot efectua aceste teste, ne-am adresat Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, ai cărei reprezentanți ne-au precizat faptul că și la Giurgiu există două laboratoare (private, ce e drept) în care doritorii își pot face aceste analize.

Pentru obținerea rezultatelor, intervalul este cuprins între 30 de minute (testul rapid – 120 de lei) și 48 de ore (testul PC-R – 300 de lei). De asemenea, este bine de știut faptul că analizele se fac pe bază de programare, termenul minim fiind de o zi între momentul în care se solicită aceste analize și momentul prelevării probelor. 

Costul analizelor legate de SarsCov2 este cuprins între 90 și 300 de lei.

(Jurnal)