Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 13.07.2020:

  • cazuri confirmate – 283;

  • cazuri vindecate și externate – 238;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în autoizolare la domiciliu – 0 persoane.

Până în prezent, au fost testate 3.805 persoane, dintre care 25 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 12 iulie a.c., 165 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 52 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 24 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;

  • sancțiuni aplicate: 8 amenzi în valoare de 5.400 de lei și 24 de avertismente scrise.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport la unități spitalicești.