Unde se trăiește cel mai bine în România

0
372

Județul Teleorman este polul sărăciei în România, dacă luăm în calcul salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari care revine unui angajat. Aici se câștigă cu aproape 40% mai puțin decât în Capitală – locul unde se plătesc cele mai mari salarii.

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Bucureștiul este locul unde se trăiește cel mai bine la noi în țară.

Într-un clasament, realizat de HotNews, care a luat în calcul trei criterii și anume salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari – Capitala adună 123 de puncte, urmată de județele Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu. 

La polul opus se află județul Teleorman, care a adunat 14 puncte.

Nici județul Buzău nu stă prea bine, având în vedere că a acumulat 15 puncte. Tot la polul sărăciei se află și județele Suceava, Vaslui și Vrancea. 

Atunci când vorbim de salariu, cel mai bine se câștigă în București. În medie, la final de lună, un  bucureștean rămâne în mână cu peste 4.200 de lei.

Capitala este urmată de județul Cluj. Aici salariul net este de peste 3.700 de lei. Cei mai puțini bani îi câștigă locuitorii județului Suceava. În medie aici salariul net este de 2.550 de lei.

În Vrancea se câștigă cu 7 lei mai mult. 

La capitolul șomaj, cel mai bine stă județul Ilfov, urmat de Timiș și mai apoi de București.

În județul Dolj se înregistrează cea mai mare rată a șomajului, respectiv 7,1.

Și la Buzău, Mehedinți și Teleorman rata șomajului este una ridicată. 

Șomajul nu este singurul criteriu la care Ilfovul ocupă locul 1 la nivel național cu cea mai scăzută rată. Aici sunt și cei mai puțini pensionari la un salariat, respectiv 0,45. Locul 2 este ocupat de București, care este urmat de județele Cluj și Sibiu.

La polul opus se află județul Teleorman. Aici un salariat susține aproape doi pensionari. Giurgiu și Vaslui sunt următoarele în clasamentul celor mai vulnerabile județele în ceea ce privește numărul de pensionari ce revin unui angajat.

(Jurnal)