Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitateD.G.A.S.P.C. Giurgiu continuă recrutarea viitorilor ASISTENŢI MATERNALI PROFESIONIŞTI

D.G.A.S.P.C. Giurgiu continuă recrutarea viitorilor ASISTENŢI MATERNALI PROFESIONIŞTI

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu nu a fost oprit procesul de recrutare a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști, deși contextul generat de pandemie a dus la reprogramarea evaluărilor efectuate pe teren și la amânarea cursurilor de formare profesională organizate pentru viitorii asistenți maternali profesioniști.

Astfel, persoanele interesate să devină asistenți maternali profesioniști în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au putut depune cereri prin care au solicitat să fie evaluate și ulterior atestate ca asistenți maternali profesioniști. De la începutul acestui  an  şi până în prezent, 41 persoane au depus cereri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în vederea evaluării iniţiale, care este o etapă premergătoare obţinerii atestatului de asistent maternal profesionist  şi  angajării pe un astfel de post.

 “La  D.G.A.S.P.C. Giurgiu au fost deja angajaţi, în primele opt luni ale acestui an, 11 asistenţi maternali profesionişti şi urmează să mai fie angajaţi, până la sfârşitul anului, încă 14 asistenţi maternali profesionişti. Persoanele angajate au urmat cursuri de formare profesională în primul trimestru al acestui an și au fost evaluate de specialiștii Serviciului Asistență Maternală din cadrul instituției, în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijirea potrivită copilulului/copiilor pe care îi vor primi în plasament; ulterior, au fost atestate ca asistenți maternali profesioniști de către Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu iar angajarea a fost făcută la data instituirii plasamentului.

Continuăm procesul de recrutare a viitorilor asistenți maternali profesioniști, iar  cursurile de formare profesională vor fi reluate imediat ce va fi posibil și va fi constituită o grupă de cursanți. Numai persoanele care îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege în vederea atestării ca asistent maternal profesionist vor putea urma cursurile de formare profesională organizate la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, acestea având durata de 64 de ore. După  evaluare și obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist, persoanele respective vor putea primi copii în plasament” a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Printr-un proiect cu finanţare europeană, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, începând din anul 2018 şi până la finalul anului 2023, vor fi angajaţi 125 de asistenţi maternali profesionişti (25 asistenţi maternali profesionişti  pe an).

De la începutul derulării proiectului au fost angajate pe posturi de asistenți maternali profesioniști 36 persoane (32 femei și 4 bărbați), având vârste cuprinse între 23 și  55 ani. 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
45 %
3kmh
11 %
joi
38 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
38 °
lun
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!