Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, doi bărbaţi afgani, care încercau să ajungă ilegal în Germania, călătorind ascunşi într-o ambulanță, transportată pe un ansamblu rutier.

În cursul acestei nopţi, în jurul orei 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, două ambulanțe din Turcia pentru Ucraina.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii este tăiată, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, în interiorul unei ambulanţe, au fost descoperiţi ascunşi doi bărbaţi. În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit faptul că, cei doi, sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani.

Tinerii nu deţineau documente de identitate asupra lor şi au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să cunoască acest aspect. Aceştia intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, şoferul, cetăţenii afgani şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, transmite purtătorul de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)