Dan MOTREANU: „Proiecte în valoare de 2,42 de miliarde de euro, accesate prin Valul Renovării”.

0
314

Bugetul alocat inițial pentru „Valul Renovării”, componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență, a fost accesat integral, a anunțat Ministerul Dezvoltării.

„Fondul de 2,17 miliarde de euro a fost depășit. Au fost depuse 1.437 de cereri de finanțare, în valoare de 2,42 de miliarde de euro.

Consiliul Județean Giurgiu a depus proiecte în valoare de 36.407.415 de lei pentru a accesa fonduri europene prin „Valul renovării”.

Prin „Valul Renovării” se urmărește îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului de producere a incendiillor și a tranziției către clădiri verzi și inteligente.

La nivel național, obiectivul este eficientizarea energetică a 1.733 de blocuri și 2.600 de clădiri publice.

Se vor desfășura lucrări de reabilitare a clădirilor și de eficientizare a costurilor energetice, pentru care nici locatarii, nici autoritățile locale nu vor plăti o cotă parte, sumele fiind asigurate prin PNRR.

Până pe 31 iulie, proiectele vor intra într-un sistem non-competitiv de verificare și contractare, Ministerul Dezvoltării urmând să solicite clarificări, dacă vor exista necorelări între documente”.

(Dan Motreanu- vicepreședinte al PNL și europarlamentar liberal)