Mult așteptata zi de 1 Mai de anul acesta a fost, din păcate pentru giurgiuveni, umbrită, la propriu, de vremea mohorâtă și de ploile care parcă și-au făcut ”de cap” chiar atunci. Ca atare, majoritatea cetățenilor nu au putut cinsti ziua lor liberă nici la pădure, cu mici, bere și tot tacâmul, și nici la tradiționalul grătar pregătit în spatele blocurilor, asta mai ales din cauza vântului care, în unele momente, a depăşit 50 km/h. De altfel, toată ziua de 1 mai a fost sub semnul avertizării de cod galben de vânt puternic. Totuși, giurgiuvenii nu au putut lăsa această sărbătoare să treacă, pur și simplu, pe lângă ei, așa că soluția de ”rezervă”, am putea spune, pentru care au optat a fost să se retragă la curte, (la rude ori la prieteni), pentru a se relaxa și a profita de ultima zi liberă din minivacanța oferită de stat.

”Că unde e mai bine decât aproape de cei dragi, vor mai fi ocazii de petreceri și grătare în aer liber, vara abia acum începe…”, cam acesta ar fi gândurile care i-au consolat pe mulți de Ziua Muncii.

De asemenea, mulți giurgiuveni au preferat să ”evadeze”, chiar și preț de câteva ore, din oraș, alegând ca destinaţii fie Capitala, unde i-au aşteptat tot felul de târguri „de sezon”, sau la vecinii bulgari, unde deplasările ”de plăcere” au devenit o tradiție de ceva timp.

Indiferent de felul și locul în care s-a petrecut, ziua 1 Mai, a fost, este și va rămâne, Ziua liberă și plăcută a românului veșnic dornic de voie-bună.

Și să privim și partea ”plină” a paharului, fără a fi răutăcioși – mai puține grătare în aer liber egal mai puține gunoaie în natură…