Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în două mijloace de transport conduse de doi bărbaţi, aproape o mie de parfumuri şi articole de încălţăminte…

În data de 1 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct au selectat pentru control mai multe mijloace de transport aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului efectuat asupra unui autocar, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 270 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este şoferul autocarului, cetăţean turc, în vârstă de 31 de ani. Cel în cauză a declarat că a cumpărat bunurile  din Turcia, cu scopul de a le comercializa şi că nu deţine documente de provenienţă pentru acestea sau certificate de calitate.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 110.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 4 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, un cetăţean ucrainean , B.M., în vârstă de 36 de ani. 

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 581 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bărbatul a declarat că a cumpărat bunurile din Bulgaria, cu scopul de a le comercializa şi nu deţine documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.                                           

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

(Jurnal)