Cu câteva zile doar , înainte de Congresul PSD, întrebat dacă între el şi Liviu Dragnea mai există animozităţi, senatorul de Giurgiu, Niculae Bădălău,  a răspuns:  Eu şi dl. preşedinte Dragnea am avut o singură ţintă – modernizarea partidului, un partid puternic. Viziunile au fost aceleaşi – programul de guvernare. Restul sunt mai puţin importante”.

Niculae Bădălău a mai precizat că nu a luat încă decizia de a candida pentru vreo funcţie de conducere la congresul extraordinar din 10 martie.

”În PSD cea mai importantă funcţie e aceea de membru. Am făcut parte din echipa de campanie din 2016. Judeţul la care am fost preşedinte a obţinut cele mai bune rezultate din ţară. Lucrul ăsta mă determină să gândesc în continuare în funcţie de decizia CEx dacă voi candida sau nu”, a spus Niculae Bădălău, precizând că este normal ca viitorul preşedinte executiv al PSD să fie o persoană agreată de liderul partidului.

El a evitat să spună dacă va mai propune congresului dezbaterea scrisorii pe care a trimis-o liderilor pe 8 ianuarie, în care preciza că PSD a acceptat suspendarea democraţiei interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formaţiune.

”Acel document era un document interne vis-a-vis de viaţa, de sănătatea partidului, lucru care se realizează. Partidul e foarte sănătos şi singura noastră preocupare este câştigarea alegerilor de anul viitor şi de a aduce la îndeplinire programul de guvernare”.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat  că îl va susţine pe Niculae Bădălău pentru a obţine o funcţie în conducerea partidului, fără a preciza  însă dacă tot pe funcţia de preşedinte executiv…

”Îl susţin pe Niculae Bădălău să rămână în conducerea partidului. (…) Nu hotărăsc eu cine. La Congres sunt anumite funcţii care se aleg şi alte funcţii care se aleg în CEx. (…) Eu nu ştiu dacă rămâne, eu îl susţin”, a precizat Dragnea.

(Jurnal)