Un tartor media către factotumul local, consilierul Grigore Mihăiță Napoleon

0
1275

Recent consilierul județean PSD, Mihăiță Grigore Napoleon a postat  în mediul on line o fotografie a grupului de jurnaliști locali autentici din care mai lipseau doar câteva nume și  (Ion Mănăilă, Camelia Sachetti  și alți câiva care îmi scapă acum…), cu state vechi în această profesie.

Evident că postarea este făcută tendențios dintr-o evidentă frustrare personală, autorul fiind conștient că nu va putea face parte niciodată din acest grup. Unii spun că din cauza contrastului! Răutăcioșii! Pieze rele trimise de necuratul…

Nedumerirea lui Grigore Napoleon privind absența sa din grupul imortalizat în imagine cu  jurnaliștii locali este foarte simplu de explicat: el este orice vrea să fie, însă nu jurnalist. Dacă mă înșel cumva, vă rog, aștept să fiu contrazis!

Napoleon are aroganța, crede el, de la înălțimea prenumelui său, să jignească oameni care chiar au îmbătrânit  în această profesie și chiar au mâncat în ultimii 30 de ani, presă pe pâine. Ei, au mai fost și icre negre, dar rar, foarte rar, vă jur… Din păcate parveniților politici  nu le place munca reală, efortul angajat, lucrurile făcute la vedere.  Ei prețuiesc în mod deosebit combinațiile de culise, economia subterană,  oameni mărunți ca și el. Ptiu Drace!

De unde să știe bietul Napoleon despre luptele unui jurnalist adevărat, cu greutățile de susținere ale unui ziar, ale unei reviste, ale unei edituri…Păi de unde să știe el despre lupta lui Hercule cu Leul din Nemesis. El studiază probabil alte cărți, la câte-o șeptică…

Plecând de la sintagma ”nu e treaba măgarului de unde beau oile apă”, mă tot întreb de când un mijloc media nu are voie să încheie contracte cu instituții ale statului atâta timp cât informația, comunicatul, promovarea unor proiecte de interes public, fac parte din capitolul prestărilor de servicii?!  Nu există mijloc media care să nu aibă în țara asta un contract, cât de mic, cu societăți de stat, cu departamente instituționale.

Mă refer, evident, la redacții adevărate de presă (radio sau televiziune), redacții cu angajați plătiți la lună, cu un fond fix de salarii, cu buget de venituri și cheltuieli, cu TVA plătit la 3 luni,  cu mijloace de transport, cu corespondenți, cu ziare tipărite în regim de cotidian, pe tipar digital (în cazul presei scrise), cu datorii către buget achitate la zi, cu tablouri agățate, an după an, pe pereți în care stau înrămate  diplomele de lider în topul firmelor, alături de cele de excelență, obținute nu ca funcția sa de consilier, grație votului unei liste de partid, garantată de câteva nume grele, ci în urma unor rezultate financiare, a muncii colective a unor entități cu notorietate în această profesie.

Iată domnilor consilieri ai PSD Giurgiu cum gândește un coleg al dvs. despre noi cei din presă, cei ce trudim uneori ore  zile și chiar luni în șir pentru  a vă construi imaginea în fața electoratului.

Iată cum suntem desconsiderați de colegul dvs.  despre care ați crezut că va aduce plus valoare social democrației în care credeți. Și când colo, ”fumum e strepitus”!

Grigore Napoleon crede că se poate juca de-a jordia prin gard cu mințile giurgiuvenilor acreditând faptul că aceste contracte încheiate cu câteva instituții ale statului ne susțin, de fapt, deși ele nu acoperă nici  cât e negru sub unghiile domniei sale, cheltuielile de redacție, lucru  pe care îl cunoașteți fiecare dintre dvs…

Este adevărat însă că noi nu avem redacția nici în bucătăria de acasă,  nici pe bancheta din față a autoturismului, nici la cârciuma din cartier, vorba cântecului… Noi o avem în centrul Municipiului, pentru a-i facilita cetățeanului interacțiunea cu noi, chiar vis a vis de o Catedrală ce  le bate din când în când clopotele  celor ce se cred sfinți!

Mai trebuie spus, Domnule consilier Grigore Napoleon, că noi nu ridicăm de la casieria Consiliului judeșean Giurgiu, 13 milioane de lei (probabil cam cât jumătate din salariul unui jurnalist), indemnizație de ședință,  participând o dată pe lună la o extraordinară în care să batem din palme ca pinguinii, a bătaie de joc, la propunerea unui proiect inițiat în favoarea unor copii defavorizați, așa cum ați procedat de curând, dvs!

Făcând un recurs la memorie, nu îmi aduc aminte ca vreodată un consilier giurgiuvean să își fi permis să jignească presa locală,  fără de care niciunul dintre politicienii, de ieri și de astăzi, nu ar fi cunoscut  mai mult decât de o scară de bloc, așa cum o face acest individ căruia o să-i cerem să facă la rândul său publice toate contractele Partidei romilor cu instituțiile statului, din ultimii 4 ani, sumele de bani primite în numele acestui ONG și  evident documentele cu justificarea acestora.

Stimatului Napoleon o să-i mai solicităm  să facă publică dovada studiilor sale ”universitare” (?) așa cum s-a lăudat până nu demult, cu ele, cât și publicarea  Legii care îi permite , în mod exclusiv și unilateral să se erijeze în același timp în consilier județean, Lider al Partidei Romilor , și jurnalist ( autotintitulat, căci nicio instituție media din țara asta nu-l cunoaște și nu l-a acreditat vreodată în această calitate), fiind martori ai unei situații fără precedent în care un consilier de partid participă la întâlnirile presei cu reprezentanți din instituțiile statului.

Și nu în ultimul rând vom solicita Consiliului local și Consiliului Județean Giurgiu (inclusiv societăților subordonate acestora), să ne pună la dispoziție – spre publicare – contractele încheiate cu publicația on line ”Săptămâna giurgiuveană”, sau în nume personal, în toată perioada 2016 -2020. Că dacă tot e vorba de transparență, păi hai să ne dezbrăcăm de ”prințipuri”, Domnule Napoleon

În privința consilierilor PSD Giurgiu, a parlamentarilor acestui partid, oameni  pe care îi respect, nu pot să nu le spun  că îmi repugnă faptul că s-au alăturat acestui George Simion local care, în loc să dea fuga la Bolintin să stea de vorbă cu coetnici săi, pe care să-i convingă că dialogurile cu vecinii nu se fac nici cu toporu nici cu piatra, ci că există metode mult mai puțin contondente de a discuta, omu’ vrea , ”Tam-NISAN”, să compromită relația mass media locale cu cetățenii, acreditând că el, Napoleon Grigore este cel mai cinstit dintre toți bloggerii, vloggerii, adică internauții ăia care se joacă de-a scrisul pe la noi prin oraș, pozând (atunci când oamenii nu sunt atenți), în jurnaliști. Un Sfântul Napoleon, ce mai…!

În consecință domnule Grigore Napoleon aș putea spune că ce ispravă ai făcut dumneata postând o fotografie cu adevărații jurnaliști ai urbei, mă lasă rece, dacă n-aș știi că cineva, după ce a spus asta, la ceva timp era să dea ortul popii. Așa că domnule Grigore Napoleon, când te-oi pricepe la jurnalism și la cum arată un plan de afaceri în acest domeniu abia atunci că vii cu dezvăluirile dumitale  de două parale.

Așteptăm cu interes documentele solicitate mai sus, instituțiilor amintite urmând a cere ulterior sprijinul ANI și DNA în  cazul apariției unor eventuale ”suspiciuni rezonabile”.

Până atunci, domnule Grigore Mihăiță Napoleon vă spunem și noi ca mulți dintre conaționalii noștri plecați la cules de căpșuni, ce n-au avut șansa să se înghesuie, ca dvs. pe lista unui partid: ”Vaya con Dios!”

 Semnat: Florian Tincu, Tartorul din presa locală!

(Că de sfinți, nu mai e loc de dumneata, Domnule Napoleon!)