Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate OMUL Săptămânii: Țaga Gabriel Constantin, un tânăr care din primii ani ai copilăriei a vrut să ajungă pompier!

OMUL Săptămânii: Țaga Gabriel Constantin, un tânăr care din primii ani ai copilăriei a vrut să ajungă pompier!

0
OMUL Săptămânii: Țaga Gabriel Constantin, un tânăr care din primii ani ai copilăriei a vrut să ajungă pompier!

„Profesia de pompier impune un stil de viață plin de riscuri, este un mixt între ordine, disciplină, echilibru și mai ales sacrificiu și iubire față de semeni” – ne spunea cel pe care urmează să îl cunoașteți în rândurile de mai jos. 

În această ediție a cotidianului nostru îl vom prezenta pe Gabriel Constantin Țaga, un tânăr din județul Giurgiu care, la doar 22 de ani ai săi, face această  profesie din tot sufletul, cu pasiune și  nicidecum din obligație sau pentru profit material” – după cum ne declara.

I-am adresat viitorului subofițer din localitatea Vedea, câteva întrebări despre el, despre visurile sale și despre cum vede el această profesie, și iată ce am aflat…

Gabriel urmează în prezent un curs postliceal în cadrul Școlii de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, care se întinde pe un ciclu de un an, urmând ca la terminarea acestuia să primească gradul de sergent major, respectiv subofițer.

Chiar dacă nu a reușit să fie admis din prima încercare, Gabriel a perseverat și iată că de anul trecut se numără printre elevii care mâine vor deveni pompieri de nădejde ai acestei națiuni, gata să salveze din foc vieți și bunuri materiale.

De admirat și faptul că este singurul tânăr giurgiuvean care reușit să promoveze examenul de admitere în cadrul acestei școlii.  De câteva zile viitorul pompier se află în practică la Inspectoratul pentru  Situații de Urgență Giurgiu, pentru ca în următoarele luni,  să se alăture colegilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

 Ce știe toată lumea este că pompierii sting incendii. Ei bine, profesia aceasta implică mai multe lucruri, iar Gabriel Țaga ne-a explicat, pe scurt, ce înseamnă să fii pompier:

 „A fi pompier înseamnă să ai un anumit stil de viață. Să fii un pic mai ieșit din comun datorită faptului că pompierii sunt o combinație de adrenalină, disciplină, devotament, echilibru și multă iubire față de semeni și de tot ceea ce ne înconjoară. Pompierii sunt aleșii vizibili ai lui Dumnezeu, meniți  să facă bine aproapelui lor”

L-am întrebat pe tânărul Gabriel care sunt în general atribuțiile pe care le are un pompier și iată ce ne-a răspuns viitorul angajat al ISU:

„Pe lângă stingerea incendiilor, pompierii intervin pentru descarcerarea persoanelor sau eliberarea persoanelor din autovehiculele implicate în accidentele rutiere, acordă prim ajutor medical persoanelor care au nevoie de noi prin celebrele ambulanțe SMURD, încadrate cu pompieri, de altfel… Pompierii acționează atunci când natura se răzvrătește, devenind un pic mai sălbatică și mai puțin prietenoasă, moment în care e nevoie să imtervenim , să salvăm oameni, animale, bunuri materiale din calea apelor, zăpezilor sau a vântului puternic… Pompierii sunt prezenți la locul în care sunt solicitați chiar și atunci când o pisică mai năzbâtioasă fuge pe fereastră, de la stăpân și se urcă într-un copac”…

Atunci când suntem mici ne dorim fel și fel de meserii, iar de cele mai multe ori, pe măsură ce creștem, ne răzgândim și alegem altceva și altceva… Ei bine, în cazul lui Gabriel Țaga, lucrurile au stat diferit. El  și-a dorit de mic  să devină pompier și nimic altceva. „Dintotdeauna mi-am dorit să fiu pompier. Tatăl și unchiul meu, la rândul lor au fost pompieri și pot spune că am crescut pe lângă autospecialele de pompieri”. După cum constatăm este vorba despre o profesie transmisă de la o generație la alta, în familie.

Satisfăcut de alegerea sa, Gabriel se consideră astăzi o persoană norocoasă, curajoasă, ambițioasă și, așa cum am constatat și noi,  extrem de prietenoasă.

Tânărul este îndrăgostit de fotbal evoluând până în urmă cu puțin timp ca atacant la echipa din comuna natală – „Viitorul Vedea.”

Întrebat care sunt planurile sale de viitor, am primit un răspuns rapid și concis: „Vreau să termin școala de pompieri cu o notă cât mai mare și să pot fi repartizat acolo unde îmi doresc. Mai vreau totodată să fiu sănătos atât eu, cât și familia mea!”

În spatele măștii de protecție, se află un tânăr încrezător, care a așteptat cu nerăbdare această perioadă în care va avea posibilitatea să învețe cum trebuie să intervină în situații extreme, de urgență. Noi îi dorim succes și suntem siguri că această experiență îi va fi de folos” – a fost  mesajul pe care viitorii săi colegi de la ISU Giurgiu l-au transmis tânărului Gabriel Constantin Țaga.

Același lucru i-l dorim și noi, sperând să fie un exemplu de perseverență și curaj în rândul tinerilor acestei noi generații. Pentru curajul și consecvența sa, redacția cotidianului nostru îl declară pe Gabriel Constantin Țaga, OMUL SĂPTĂMÂNII!

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °