Un tânăr giurgiuvean, de numai 16 ani, a fost lovit pe trecerea de pietoni încercând să își salveze trei colegi

0
1199

Marian Bălăceanu, un copil de numai 16 ani, campion național la lupte greco-romane, legitimat la SCM Dunărea Giurgiu, a fost lovit miercuri seara pe trecerea de pietoni, în jurul orei 18.00, de un descreierat…

De precizat că nu au trecut decât câteva zile de când în capitală a fost ucisă o fetiță, Raisa, în același mod, pe trecere de pietoni. Aceasta a fost înmormântată vineri…

Antrenorul lui Marian, Florin Antonescu, a fost primul care a ajuns la locul accidentului, acesta efectuând antrenamentele cu elevii săi în sala de sport a complexului Marin Anastasovici.

Întorcându-se de la antrenament, Marian Bălăceanu a fost izbit de un autoturism în timp ce îi împingea pe cei trei colegi ai săi din calea  mașinii scăpată de sub control de conducătorul auto inconștient.

Din fericire, Florin Antonescu a văzut autoturismul care a produs accidentul dintr-o fotografie și anunțat poliția. La rândul nostru l-am sunat pentru a ne spune tot filmul incidentului.

Eu am ajuns după 2 minute la locul accidentului, la trecerea de pietoni adiacentă spălătoriei auto de lângă fostul Abator al orașului. Ticălosul fugise de la locul accidentului. Copilul este încă  în Spital la Giurgiu cu coaste rupte, fisurate, cu gamba piciorului drept, lovituri la cap, umărul drept…- ne-a spus Florin Antonescu.

Ceilalți colegi pe care Marian i-a salvat, sacrificându-se el, erau Herghelegiu Lucian dublu medaliat cu bronz, Roată Petrică, de două ori medaliat cu bronz, Bălăceanu Iulian, fratele salvatorului, de 5 ori medaliat la naționale și în sfârșit Marian Bălăceanu, campion Național.

Evident că acum se pune întrebarea cu ce l-am putea ajuta după externare pe tânăr, pentru a-i facilita recuperarea, pe Marian Bălăceanu. Ne bucurăm că sunt deja oameni minunați, care s-au arătat interesați în a-l sprijini.

Antrenorul său, Florin Antonescu, ne spunea că oricine dorește să vină în ajutorul acestui tânăr campion poate lua legătura cu el, direct la sala de sport mai sus amintită, lângă stadionul Astra.

La rândul nostru îi dorim însănătoșire grabnică lui Marian și la cât mai multe medalii și titluri naționale.

(Jurnal)