Peste 1.000 de bunuri contrafăcute, descoperite în două autocare la P.T.F. Giurgiu

0
190

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au descoperit în urma controlului specific efectuat asupra a două autocare, peste 1.000 de bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere.

„Produsele estimate la o valoare de 118.000 lei au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.
În noaptea de 16.01.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Astfel, în calele celor două autocare au fost descoperiți mai mulți saci din plastic de culoare neagră care conțineau 1.028 produse, constând în parfumuri, articole vestimentare, de marochinărie, pantofi tip sport, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit faptul că produsele respective
aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, respectiv unui bărbat de cetăţenie turcă, în vârstă de 38 de ani și unei femei, în vârstă de 47 de ani, din România.
Aceștia au declarat autorităților faptul că au achiziționat bunurile în cauză din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul României.
Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 118.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet” – informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul principal de poliție, Roxana Popazu.

(Jurnal)