Un tânăr din comuna Frătești a fost închis pentru că a părăsit locuința, deși era arestat la domiciliu!

0
471

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu este cercetat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, întrucât nu a respectat măsura arestului la domiciliu. 

La data de 26 octombrie, polițiștii Secției nr.5 Poliție Rurală Giurgiu  au  efectuat mai multe verificări  acasă la  persoanele aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cu ocazia controlului efectuat la domiciliul unui tânăr, de 22 de ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, acesta nu a fost găsit. El  părăsise locuința fără permisiunea organului judiciar.

La data de 26 octombrie, ora 19.30, în urma investigațiilor efectuate, tânărul în cauză a fost depistat, de către polițiștii Secției nr.5 Poliție Rurală Giurgiu, tot în comuna Frătești, dar întrucât a încălcat măsura arestului la domiciliu,  acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, iar la data de 27 octombrie, instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Reamintim că, Legea nr. 146 din 17 mai 2021 a completat alineatul (3) din articolul 285, Cod Penal, în sensul că, ”se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligației de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau condițiilor de deplasare, stabilite potrivit legii”.

(Jurnal)