Un tânăr afgan ce a călătorit pe osia unui TIR din Turcia până în România, oprit la P.T.F. Giurgiu

0
129

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetățean  afgan, care a încercat să intre ilegal în România, deplasându-se pe jos, printre autocamioane.

Tânărul, în vârstă de 19 de ani, intenționa să ajungă în Germania și nu deținea documente de identitate asupra sa. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

„În seara de 30.01.2022, în jurul orei 22.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au observat o persoana de sex masculin, care se deplasa pe jos, printre autocamioane.

Procedând la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, colegii noștri au stabilit faptul că tânărul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 19 de ani.

Acesta a declarat autorităților faptul că a călătorit ilegal până în România, urcându-se pe osia unui  autocamion, în timp ce se afla într-o parcare, în Turcia.

Tânărul nu deținea documente de identitate asupra sa și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul afgan, a fost preluat de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”- informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)