Un bărbat de 42 de ani, din Giurgiu, șomer,  cu studii medii, a reușit cu ușurință să convingă o profesoară de limba engleză, din Satu Mare, să se dezbrace pentru el, pe Internet, după cum relatează cei de la adevărul.ro.Cum s-a desfășurat totul, citiți în rândurile următoare…

Viorel Vrabie – căci așa îl cheamă pe giurgiuvean –  și-a construit o adevărată  carieră de escroc sentimental. El deține mai multe condamnări în dosare în care victime sunt doamne sau domnișoare din întreaga țară. În cazul de față  Viorel a fost condamnat la 4 ani de închisoare după ce a șantajat o profesoară de limba engleza din Satu Mare.

Conform acelorași  surse totul a început în luna iunie 2016 în urma unei discuții dintre cei doi , pe Facebook.  Viorel  i-a promis profesoarei o carieră în televiziune și i-a cerut să îi trimit poze cu ea. După un timp, acesta a început să îi ceară profesoarei  imagini indecente.

În timpul unei discuții, Vrabie i-a spus profesoarei că este plecat din Bucuresti și nu știe de unde să facă rost de suma de 270 de euro, bani de care are nevoie șoferul său. Aceasta s-a oferit să îi trimita prin Western Union suma de 323 euro, se arată în motivarea Curții de Apel Bihor, prin care Vrabie a fost condamnat.

Femeia si-a dat seama că a fost păcălită pe 15 iulie 2016, atunci când acesta i-a spus că va arata clipurile și conversațiile, soțului acesteia. Vrabie i-a mai spus că o va „ierta” doar  dacă va fi de acord să practice sex oral cu un necunoscut, pe stradă, după care să îi trimită filmul care să demonstreze că a îndeplinit această cerere.

În documentul citat se mai arată că : Inculpatul i-a cerut în mod repetat acel filmuleț, spunând că în caz contrar va face publice pe pagina de facebook a soțului persoanei vătămate pozele, filmele cu tentă sexuală și conversațiile lor, acesta făcând referire și la locul de muncă al persoanei vătămate, spunându-i că va vedea ea ce cadru didactic va fi din toamnă…

 Numele lui Viorel Vrabie din Giurgiu apare în presă încă din anul 2006, atunci când bărbatul a fost arestat pentru fapte similare cu cea comisă împotriva profesoarei din Satu Mare. Atunci, Vrabie îşi „agăţa” victimele de la anunţurile matrimoniale, arogându-şi funcţii fictive.
Alegea doar victime de peste 30 de ani, cu studii superioare şi o stare materială bună. Una dintre victime a fost un doctor în ingineria mediului din Petroşani care chiar l-a prezentat pe Vrabie părinţilor ca fiind viitorul ei soţ. Şi-a dat seama că a fost amăgită când bărbatul a fugit cu toate bijuteriile sale. Când a încercat să îl contacteze, giugiuveanul i-a trimis următorul mesaj: „Sunt aproape de Bucureşti. Îţi doresc succes în viaţă. Adio”.
Unei alte femei din Cluj-Napoca i s-a prezentat ca fiind jurist la Vamă. După ce a închegat o relaţie şi cu aceasta,  i-a furat în jur de 6.500 de lei. Ulterior, a mai păcălit o femeie din judeţul Alba. A fost prins după ce o Poliţia i-a întins o capcană şi l-a făcut să încerce o nouă lovitură. Vrabie s-a prezentat avocat cu venituri mari fără să ştie că discută cu un poliţist. A fost, ulterior, prins.
După ce a ieşit din puşcărie, a încercat să şantajeze o altă femeie, după ce a determinat-o  să facă sex cu el şi i-a spus că a filmat totul. Vrabie a fost condamnat şi pentru acea faptă.

(Jurnal)