Un scenariu pare să dea fiori partidelor mici…Parlament ”tripartit” !

0
223

partideCei de la ”ziare.ro” susţin că seria scenariilor  referitoare la perioada  de după alegerile parlamentare de la acest final de an  are în prim plan unul ce devine tot mai acceptat chiar de presă. Conform acestuia  în viitorul Parlament ar  urma să intre doar trei partide: PSD, PNL şi UDMR.

Dar hai să vedem în continuare care este logica unui asemenea scenariu…”O astfel de formulă redusă va simplifica într-adevăr lucrurile: în funcţie de scor (sau de sfori! ). PSD sau PNL se aliază cu UDMR şi uite aşa se realizează o majoritate parlamentară fără dureri de cap, fără şantaje şi fără dosare. În plus, România ar putea lua Nobelul pentru tratamentul de lux asigurat minorităţilor. Cei de la ziare.ro consideră  că varianta ar fi apărut ca urmare a rezistenţei demonstrate de clasa noastră politică faţă de ”reforma” menită să o decimeze. Goniţi din propriile partide de DNA sau de liderii de paie puşi în ultimii ani, vechii politicieni au refuzat să depună armele, ba dimpotrivă, au făcut pui! Respectiv au înfiinţat noi partide cu care speră să intre din nou în Parlament. Partide care, deşi au făcut ceva valuri la alegerile locale, nu dau semne că vor rupe gura târgului la parlamentare. Ei mai spun  că ”scenariştii” nemulţumiţi ar fi decis sa renunţe la ecuaţiile în care erau introduse necunoscute de genul: USR, ALDE, PMP şi să meargă pe o ecuaţie simplă în care vor intra doar PSD, PNL şi UDMR .

Această cabală  se pare că a fost inspirată de sondajele în care noile partide abia depăşesc pragul minim de 5%, ceea ce înseamnă că nu au scăpat din zona marjei de eroare de  – Deocamdată, varianta Parlamentului ”tripartite” este doar un zvon care tulbură  apele politicului în această. În acest context ALDE (partid nou cotat cu minimum 6-7% în toate sondajele) se zbate sa atragă parlamentari cu imagine bună în circumscripţiile lor, demers menit să îi ridice scorul cu 2-3 procente, lucru care i-ar scăpa de ameninţarea ”marjei de eroare”. Dincolo de ce face unul sau altul dintre partide, rămâne de văzut daca românii, care au mai răsturnat calculele savante făcute în interiorul sau exteriorul ţării votând cum le-a venit lor pe scufiţă, se vor conforma sau nu vreunuia dintre scenariile care preced parlamentarele din acest an.”

(Jurnal)