Un Polițist vorbește despre colegi de-ai săi, angajați din „sursă externă”, ce nu sunt capabili să facă diferența dintre ”s-au” și…”sau”!

0
761

Răspunzând unor întrebări, pe forumul ”Reddit România”, un polițist a prezentat câteva situații scandaloase în legătură cu unii dintre colegii săi, politiști angajați din „sursă externă”, ce sunt descriși ca niște ”analfabeți funcțional”!

Sunt polițist de stradă – a precizat polițistul – adică acela care vine când ai o problemă și suni la 112 sau acela care îți ia permisul la radar, vă răspund cu drag la ce nelămuriri/curiozități aveți”,  a mai spus polițistul pe Reddit România.

E adevărat, sunt analfabeți în poliție, chiar eu am 2 colegi care nu sunt capabili să facă diferența dintre ”s-au” și ”sau”. Mai sunt colegi care nu știu dacă sunt în facultățile mintale. Genul ăsta de politiști apar cel mai des în mass-media pentru că asta se consumă, dar e frustrant să fii pus în aceeași oală cu toți.  Ca o paranteză, cam toți analfabeții sunt din sursă externă, asta s-a vrut, cantitate nu calitate” ! –  a mai precizat salariatul MAI.

Polițiștii din sursă externă sunt cei care nu au urmat școlile de poliție, au intrat doar în baza unui examen. De asemenea, la ei sportul e doar cu ”admis” / ”respins”, în schimb la școlile de poliție e cu notă. ‘”Ai promovat examenul din sursă externă? Poftim haine, pistol, acum ieși în strada’”, a  mai spus polițistul.

Hotărât să ”dea din casă”, polițistul a relatat cu ce s-a confruntat din partea altor colegi polițiști,  atunci când i-a fost reținut permisul auto.

„Depinde peste ce fel de politiști dai… suntem oameni toți și ne comportăm diferit; mi-a fost reținut permisul acum câteva luni, am făcut contestație, că aveam nevoie de el în perioada aceea, când m-am dus să mi-l iau înapoi pot spune că am fost tratat ca pe un căcat de cei de la ghișeu, nu am menționat că sunt polițist, din curiozitatea de a vedea cum se comportă cu civilii… am rămas dezgustat”, a mai relatat polițistul.

El a mai spus că a întâlnit și cazuri în care  niște polițiști vindeau droguri: În timpul școlii am avut 2 colegi care vindeau…și i-au arestat;  deci da, personal cred că există genul de polițiști implicați” – a mai declarat polițistul pe Reddit România.

 El crede totodată că 60% dintre politiști  sunt corupți și că nu există șanse ca Poliția să fie reformată în România.

(Jurnal)

Sursă caricatură: Găzdaru