Luni, 30 octombrie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui cetăţean după ce i-a oferit, cu titlu de mită, suma de 450 lei unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

În fapt, la data de 27.10.2017, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un agent de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care se deplasa pe un drum judeţean. Conducătorul auto s-a îndepărtat în viteză, pe un drum lateral, agentul de poliţie fiind nevoit să execute cu pistolul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, pentru a-l determina să se oprească.

La faţa locului s-a prezentat urgent şi şeful subunităţii de poliţie din care făcea parte agentul, după care cei doi poliţişti au procedat la identificarea celor trei persoane ocupante ale autoturismului, stabilind faptul că persoana care a condus autoturismul, C.P.I., nu posedă permis de conducere, fiind întocmite documentele de constatare ale infracţiunii flagrante de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceste împrejurări, C.P.I., care mai avea o condamnare anterioară pentru furt calificat, aflându-se în termenul de supraveghere dispus de instanţa de judecată, a promis suma de 400 lei și ulterior a dat suma de 450 de lei şefului subunităţii de poliţie, pentru ca acesta să nu dea curs dosarului penal şi a nu suferi consecinţele legale ale infracţiunii săvârşite.

În cursul zilei de 30.10.2017, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la C.P.I., dispunând totodată și măsura preventivă a reţinerii, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi dare de mită, aflate în concurs real, ambele fiind săvârşite în stare de recidivă post-condamnatorie. Astăzi, 31.10.2017, Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de  inculpat.

La activitatea de prindere în flagrant s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu – Serviciul Acţiuni Speciale.

 

1 COMENTARIU

  1. Cinste lui !
    Din pacate in Romania anormalul a devenit pentru unii normal si de asta te bucuri cand vezi astfel de oameni.
    As vrea sa citesc in fiecare zi astfel de stiri si as vrea ca Romania sa fie format numai din astfel de oameni. Daca ar fi asa multe s-ar schimba la noi si nu am mai fi obligati sa plecam, cum am facut eu…
    Ma ingrozesc ce aud de la fratele meu, care nu a avut curajul sa plece cu mine in Germania si care are un butiq de colt de strada si cum este efectiv hartuit de cei de la Protectia Consumatorilor din Giurgiu, pana nu le da cate 100 de lei pentru fiecare (si vin cate 2 mereu cam la 2-3 luni – un domn si o doamna – aceiasi) si in plus spun cu un tupeu fantastic ca vor si 100 lei pentru sefa ! Asta suna a taxa de protectie !
    Pana nu se vor lua masuri cu astfel de oameni nu vom ridica capul si cel putin mie mi-e groaza daca va trebui sa ma intorc in Romania.