Încă din data de 16 octombrie, Global Energy Production SA a început furnizarea agentului termic – la cerere – către abonaţii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Astfel, în prima zi de furnizare şi-au manifestat dorinţa de a avea caloriferele calde locatarii a 15 scări de bloc, ceea ce înseamnă aproximativ 150 de apartamente, preciza, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, şeful serviciului Contracte din cadrul GEP SA, Gheorghe Drăcea.

„Cu timpul, numărul acestora a crescut şi am ajuns ca acum, cu doar două zile înainte de pornirea pentru toată lumea a încălzirii, să avem un număr de 710 apartamente care primesc căldură de la noi. Acestora li se adaugă şi instituţiile, cărora le furnizăm agent termic”, mai spunea Gheorghe Drăcea.

În municipiu, mai sunt, la acest moment, 3548 de apartamente beneficiare ale agentului termic furnizat, în sistem centralizat, de Global Energy Production SA. Numărul acestora a scăzut, faţă de această primăvară, cu aproximativ 300, ca urmare a debranşărilor fie la cerere, fie din cauza datoriilor acumulate la furnizorul de căldură.

De asemenea, există în municipiu o zonă de blocuri care nu mai primeşte deloc căldură de la GEP: este vorba despre ansamblul de blocuri din zona PT 15 (zona Bulevardul CFR – Autogară)  unde rămăseseră doar nouă consumatori casnici racordaţi la GEP, dar pentru care s-a luat măsura debranşării şi racordării, cu sprijin financiar de la Consiliul Local, la reţeaua de gaze naturale.

„Singurul bloc din zonă care mai beneficiază de căldură de la noi este blocul 20 IPB, care se află pe acelaşi racord cu Poliţia Judeţeană, astfel că au rămas în sistemul nostru”, a mai precizat şeful serviciului Contracte din cadrul GEP SA Giurgiu.

(Anna Lincă)