Începând de miercuri, 27 noiembrie, pe străzile principale ale municipiului (șoseaua București, Strada Tineretului, Șoseaua 1 Decembrie 1918, Bulevardul Mihai Viteazul), poate fi văzut un nou utilaj, ce înlocuiește măturătorii stradali care acționau în aceste zone. 

Este vorba, după cum ne spunea directorul SC Giurgiu Servicii Publice SA, Adrian Răcaru, despre o mașină multifuncțională pentru curățenie stradală, dotată cu perii colectoare și aspirator. 

Această mașinuță a costat 49.200 de euro fără TVA, fiind achiziționată printr-un credit furnizor: mașina ne-a fost încredințată fără ca noi să plătim dobândă la furnizorul ei, și o vom achita în cinci rate. Ea poate avea multiple întrebuințări, poate fi folosită și pe post de sărăriță, mai pot fi atașate perii de curățat…Deocamdată, ne-am permis doar aceste perii colectoare și aspiratorul. Măturătorii stradali care deserveau zonele unde va acționa noul utilaj vor fi relocați pe străzile celelalte din municipiu”, a mai precizat Adrian Răcaru. 

Tot directorul SC Giurgiu Servicii Publice SA mai preciza faptul că, în perioada următoare, alte utilaje vor ajunge în dotarea societății pe care o conduce. 

(Jurnal)