Un nou tip de fraudă face ravagii: ești sunat de cineva care se dă drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îți spune că e ceva în neregulă cu factura ta și te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai facut asta, îi incarci cartela respectivului cu 300 EURO!

„Informare a Ministerului de Interne

În atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile:

Dacă un corespondent lasă un mesaj să apelati numărul 06 07 74 52 41. Nu apelați în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind ” Provider” Orange , Cosmote (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT ȘI ÎNCHIDEȚI IMEDIAT. Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi in contul tau. Această fraudă se practică în mod curent și este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmată de Motorola, Sagem și Nokia

În atenția utilizatorilor Internetului RUGĂM TRIMITEȚI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI, ETC….
Fiţi vigilenţi în următoarele zile! Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs. Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor. E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.”, se arată în informarea MAI.
Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

1 COMENTARIU