Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Un nou record: Bunuri, în valoare de aproximativ 330.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

Un nou record: Bunuri, în valoare de aproximativ 330.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

0
Un nou record: Bunuri, în valoare de aproximativ 330.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1.500 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară. 

În data de 20.02.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, în urma cărora au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi două autocare care veneau din Turcia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele de bagaje ale celor două autocare, cantitatea totală de 1.485 articole textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci în vârste de 38, respectiv 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nici nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă s-ar fi ridicat la aproximativ 326.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °