AcasăActualitateBilanț final „Săptămâna Integrităţii” - peste 800 de elevi participanți -

Bilanț final „Săptămâna Integrităţii” – peste 800 de elevi participanți –

Consiliul Judeţean Giurgiu, anunţă finalizarea Campaniei de informare și educație anticorupție în județul Giurgiu și a evenimentului  „Săptămâna Integrităţii”.

„Săptămâna Integrităţii”  a fost organizat în intervalul 14 ianuarie 2019 – 28 februarie 2019 la nivelul a 10 unităţi de învăţământ liceal de pe raza judeţului Giurgiu.

  „Săptămâna Integrităţii” este un eveniment pilot organizat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse Juridice din București (CRJ), cu expertiză tehnică din partea Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management anticorupție la nivelul județului Giurgiu – SisABC”, Cod MySMIS: 116685, Cod SIPOCA: 407 – Activității nr. 3 – Actualizarea şi certificarea sistemului de management anticorupţie la nivelul Consiliului Judeţean Giugiu, subactivitatea 3.4.  Campanie de informare şi educaţie anticorupţie în judeţul Giurgiu.

Campania de informare și educație anticorupție în județul Giurgiu a cuprins mesaje anticorupție adresate reprezentanților instituțiilor publice locale din județul Giurgiu, mediului de afaceri și cetățenilor.

Campania a inclus evenimente de educație/informare anticorupție  în 10 școli și instituții publice din județ.

Obiectivul campaniei de informare în unitățile de învățământ l-a constituit dezvoltarea valorilor integrității, democrației și statului de  drept în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Pentru sustenabilitate și obținerea unei valori adăugate a activității, campania de informare și educație anticorupție în județul Giurgiu a fost implementată și pe raza unităților administrativ-teritoriale pilot participante în cadrul activităților de informare și îndrumare metodologică în cadrul proiectului, și a utilizat ca instrument pentru vizibilitate și transparență și afișajul mobil, respectiv postarea afișului campaniei în mijloacele de transport în comun din județul Giurgiu, în baza protocoalelor de colaborare existente între Consiliul Județean Giurgiu  și transportatorii acreditați să desfășoare curse de transport persoane (regulate/speciale).

La activităţile proiectului au participat în baza protocoalelor interinstituţionale încheiate în acest sens peste 800 de elevi înscriși în următoarele instituţii: Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale (409 elevi participanți), Liceul Teoretic „ Nicolae Cartojan” Giurgiu (108 elevi participanți),  Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” Mihăilești (74 elevi participanți), Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu, (60 elevi participanți) Colegiul Național  „Ion Maiorescu” Giurgiu (53 elevi participanți), Liceul Tehnologic Nr.1 Prundu (35 elevi participanți), Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Călugăreni (30 elevi participanți),   Colegiul Tehnic „Viceamiral Ion Bălănescu” Giurgiu (11 elevi participanți), Liceul „Udriște Năsturel” Hotarele (25 elevi participanți), Liceul Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu (15 elevi participanți). Seria de activități incluse în evenimentul „Săptămâna Integrităţii” a fost realizată cu sprijinul  Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu și Teatrului “Tudor Vianu” Giurgiu. Celor peste 800 de elevi participanți li se adaugă reprezentanți ai instituțiilor pilot de pe raza unităților administrativ teritoriale pilot.

   Pentru o mai bună sustenabilitate şi valoare adăugată a proiectului, elevii instituţiilor de învăţământ anterior menţionate, au contribuit la alegerea instrumentelor şi canalelor de comunicare prin intermediul chestionarelor completate atât online cât şi pe suport hârtie în etapa premergătoare. Astfel, fiecare unitate de învăţământ a personalizat Evenimentul „Săptămâna Integrităţii”, selectând propriul set de instrumente de comunicare, fiind utilizate : proiecţie de filme anticorupţie realizate de D.G.A., spectacol de teatru: reprezentaţie a unor actori după un scenariu anticorupţie scris de elevi, prezentare de jocuri online – website-uri anticorupţie, joc de rol anticorupţie.

Proiectul Dezvoltarea sistemului de management anticorupție la nivelul județului Giurgiu – SisABC”, Cod MySMIS: 116685, Cod SIPOCA: 407 este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, CP1/2017 Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, CP1/2017 – Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate. 

     Proiectul răspunde problemei prevenirii corupţiei şi a mediului de integritate de la nivel judeţean prin derularea unei campanii publice, informarea şi asistenţa metodologică a 9 unităţi administrativ teritoriale de la nivel de comună din judeţ, formarea personalului de la nivelul celorlalte primării (inclusiv aleşi locali), elaborarea unei hărţi pilot a integrităţii. Proiectul este inovativ pentru că propune un indice compozit care să reflecte stadiul unei unităţi adminstrativ teritoriale în atingerea standardelor SNA, pe o scală de la 1-10. Indicele odată testat în judeţul Giurgiu poate fi propus la nivelul SNA pentru a măsura în mod obiectiv rezultatele eforturilor anti-corupţie. Inovativă este şi abordarea inclusivă, în care nu doar CONSILIUL JUDEȚEAN Giurgiu este implicat, ci şi mediul de integritate de la nivelul judeţului. Nu în ultimul rând, caracterul inovativ constă în certificarea sistemului de prevenire a corupţiei pe baza standardului ISO37001.

 Scopul proiectului: Consolidarea şi certificarea conform standardului ISO 37001 a sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu în conformitate cu cele mai bune practici promovate de Strategia Națională Anticorupție 2016-2020. Valoarea totală a Proiectului: 396.814,86 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă: 388.878,56 lei .

Consiliul Judeţean Giurgiu: Manager de Proiect: Margareta-Mihaela CRISTEAmanager public.

Fundaţia Centrul de Resurse Juridice:  Expert  Radu Nicolae.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.7 ° C
18.7 °
18.7 °
68 %
2.3kmh
100 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
20 °
vin
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!