Un medic din Timișoara obligat de instanță să muncească în… piaţă!

0
75
doctor with money

Fostul șef al Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara este acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad.

El a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și este obligat de Tribunalul Timiș la muncă în folosul comunității.
Magistrații Tribunalului Timiș au decis că medicul primar trebuie să urmeze programe de reintegrare socială și să muncească la piață sau în horticultură, informează Digi24.ro.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în locații, puncte de lucru la SC Pieţe SA (…) şi SC Horticultura SA (…), pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare”, se arată în soluția magistraților. În plus, s-a dispus și confiscarea sumei de 2200 lei primită de la investigatori, suma de 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018 – 743.255, 66 lei, reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare și 2 monede de metal preţios, în valoare de 5200 lei, ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Decizia instanței nu este definitivă, având drept de apel în 10 zile de la comunicare. În luna noiembrie a anului 2018, medicul a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara, pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual, alături de o asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, acuzată de fals intelectual în formă continuată.

(Jurnal)