Un medic cardiolog din Policlinica județeană Giurgiu, își tratează pacienții ”fără pic de…inimă”!

0
3306

 Marți (12 decembrie) , la prânz,  mai multe persoane, în majoritatea lor pensionari, au fost programați la un medic cardiolog din cadrul Policlinicii județene Giurgiu, pentru a fi consultați. Așa cum ne declarau câțiva dintre aceștia, oamenii erau revoltați, în mod justificat, că deși veniseră chiar mai devreme de ora programată, au fost nevoiți să stea câteva ore bune la ușa medicului fără  a fi  consultați.

La insistențele acestora asistenta a răspuns nonșalant  că nu a venit medicul, fără a indica însă dacă va mai apare sau nu în acea zi, ceea ce i-a determinat pe o parte dintre cei aflați în așteptare să renunțe și să plece acasă.

Ni se pare revoltător faptul că un medic ce ar trebui să fie conștient pe de-o parte că la ușa lui oamenii nu vin ca la  teatru,  ci ca să afle de ce suferă și să găsească un remediu pentru afecțiunea lor, iar pe de altă parte că bunul simț ar trebui să îl îndemne să fie punctual, nu a catadicsit nici măcar  să-și informeze prin telefon asistenta pentru reprogramarea bolnavilor, cu scuzele de rigoare față de aceștia pentru lipsa sa de la cabinet.

Din păcate nu toți cei ce au terminat Medicina și au ajuns doctori sunt și educați, prețuind pacienții ce le stau pe la ușă, ca în cazul cardiologului căruia deocamdată nu îi facem public numele.

Se pare că jurămâtul lui Hypocrat, făcut de absolvenții facultății de Medicină  a devenit tot mai desuet și extrem de ignorat de cei care își tratează bolnavii ca pe o marfă ieftină și uzată.

Un subiect de reflecție pentru Colegiul Medicilor cât  și pentru cei din Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu cu care  medicul  amintit mai sus are un contract încheiat, în cadrul căruia  este stipulat, cu siguranță, în ce mod, civilizat și  uman  trebuie să își abordeze un medic, pacienții, în caz contrar urmând să suporte sancțiunile.

(Jurnal)