Centrul pentru persoane vârstnice din Oncești a primit miercuri, 18 decembrie 2019, vizita unui grup de colindători de la Școala Gimnazială  nr. 1 din localitatea Ghimpați.

Însoțiți de trei cadre didactice, elevii au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor de servicii sociale în acest cămin, încântându-i cu frumusețea obiceiurilor de iarnă.

Totodată, le-au dăruit fructe, cozonaci și flori celor 38 de persoane vârstnice instituționalizate. 

Iniţiativa de organizare a acțiunii  intitulate “Un măr, o floare și-o urare” aparține Școlii Gimnaziale nr.1 din Ghimpați, al cărei director este prof. Marin Ileana. 

Cadre didactice, elevi și părinți, precum și Biserica din satul Copaciu s-au implicat în derularea acestei acțiuni caritabile, desfășurate în scopul încurajării generozității.

 “A devenit un obicei ca în preajma sărbătorilor de iarnă, elevii al căror diriginte sunt să dăruiască. Începând cu mici atenții schimbate între colegi și ajungând la donații de sume de bani sau alimente oferite celor nevoiași. În acest an, elevii au desfășurat această acțiune umanitară la  Centrul pentru persoane vârstnice Oncești;  prof. Anicescu Gabriela și  prof. Fieraru Gina Andreea au coordonat grupurile de colindători. Cred că un dascăl are menirea de a învăța copiii să dăruiască. De la un simplu zâmbet, la o vorbă bună și ajungând la acțiuni care au ca scop să aducă bucuria în sufletele celor de lângă noi.Cineva spunea: <<avem ochi pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre>>. Astăzi, ochii acestor bunici ne-au arătat cât de multă iubire s-a cuibărit în sufletele lor” , a declarat prof. George Dăscălescu.

Cătălin Lupu, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află Centrul pentru persoane vârstnice Oncești, adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în  această acțiune caritabilă.

La rândul său, primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, a declarat: 

„Este o inițiativă minunată, și mă bucură faptul că tinerii noștri duc mai departe tradițiile străbune ale sărbătorilor de iarnă. De asemenea, mă bucură faptul că locuitori ai comunei Ghimpați au reușit să aducă, fie și pentru câteva minute, zâmbetul pe chipul acestor bătrâni, de care ar trebui să ne amintim în fiecare zi, nu doar de sărbători. Profit de ocazie și urez și eu tuturor un Crăciun fericit, îmbelșugat, cu cei dragi sănătoși!”, a mai spus primarul Cărăpănceanu. 

(Jurnal)