În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Astfel, în jurul orei 18.10, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihai Bravu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului, au ars acoperișul pe o suprafață de 1 mp și funinginea din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat.

În jurul orei 00.40, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Novaci pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului, au ars 2 mc lemne de foc, două anexe și 10 căpriori din lemn.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

 Misiunile gestionate de pompierii giurgiuveni au mai vizat:

  • acordarea asistenței  medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 18 persoane;
  • sablarea carosabilului în urma unui accident rutier ce a avut loc în localitatea Adunații Copăceni.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.