Un jandarm a salvat viața unui cetățean căzut în sala de judecată a Tribunalului București!

0
1245

      Astăzi, 6 aprilie, ora 14:50, la  Tribunalul București un jandarm a fost anunțat de un coleg   că o persoană este căzută în sala de judecată. 

      Bogdan, acesta îi este numele, a  ajuns imediat la locul în care bărbatul zăcea inconștient, realizând  că viața acestuia era în pericol și că trebuia să intervină în cel mai scurt timp.

 După ce i-a luat pulsul și a ascultat respirația bărbatului,  Jandarmul a înțeles  că este vorba de un stop cardio-respirator. Învățase despre asta de la un prieten din SMURD.

    A urmat imediat protocolul care se aplică într-o astfel de situație de urgență și timp de 10 minute i-a făcut masaj cardiac. Între timp, a ajuns echipajul SMURD. „Continuă ce faci, că faci bine”, asta i-au spus membrii echipajului sosit, în timp ce-și pregăteau aparatura.

      Datorită intervenției lui Florin și a cunoștințelor sale medicale, bărbatul a fost ținut în viață și predat echipajului medical care l-a stabilizat și transportat la spital.

      „În astfel de cazuri, primele 5 minute sunt salvatoare. După acest timp, șansele de recuperare sunt extrem de scăzute”, au  precizat ulterior  lucrătorii SMURD.

Plutonierul adjutant NEAGU Bogdan lucrează în prezent la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și activează în Jandarmerie de 17 ani.

Nu întâmplător v-am relatat  acest caz, care certifică încă o dată faptul că tot mai des cadre ale SMURD, militarii, jandarmii sunt cei care intervin  în situații critice, ca cel de față,  deși aceste gesturi le-am aștepta mai degrabă din partea societății civile, ce din păcate pare tot mai insensibilă, preocupată doar de propriul eu.

(Jurnal)