AcasăActualitateDirectorul adj. al DSVSA Giurgiu avertizează pe toți consumatorii să verifice dacă...

Directorul adj. al DSVSA Giurgiu avertizează pe toți consumatorii să verifice dacă producătorul /furnizorul produselor alimentare are AUTORIZAȚIE SANITARĂ VETERINARĂ! Așa veți evita să cumpărați alimente contrafăcute sau insalubre!

          În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, când se înregistrează o intensificare a comerțului de animale vii și produse de origine animală, reprezentanții  DSVSA Giurgiu, cu sprijinul instituțiilor abilitate, de pe raza județului, vor organiza  controale în trafic, în vederea depistării transporturilor de animale și produse de origine animală care încalcă legislația în vigoare – după cum ne declara directorul adjunct al instituției, dr. Mădălina Stocheci Florescu.

În privința aceasta, directorul adjunct al DSVSA Giurgiu, ne mai spunea:

Un alt obiectiv urmărit de către medicii veterinari, oficiali, din cadrul DSVSA Giurgiu, în această perioadă este și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Pentru realizarea acestui deziderat au fost intensificate controalele oficiale în unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, cu activitate în domeniul alimentar. În aceste unități va fi verificat modul în care sunt respectate prevederile legislației sanitar-veterinare în vigoare. Referitor la carnea de miel, facem mențiunea că aceasta va fi admisă la comercializare, numai dacă provine dintr-o unitate de abatorizare autorizată,  sanitar-veterinar, și dacă este însoțită de documente corespunzătoare. Menționez că pe raza județului Giurgiu, singurul abator autorizat pentru sacrificarea mieilor este cel din localitatea Mihăilești.

În această perioadă controalele vor fi extinse și în exploatațiile nonprofesionale, în vederea depistarii proprietarilor de animale care comercializează sau sacrifică animalele, fără a notifica medicul veterinar sau a preda crotaliile auriculare, pentru ca evenimentul să fie operat în baza naționala de date – preciza dr. Mădălina Stocheci.

În contextul actual – menționa directorul adj. al DSVSA Giurgiu –   activitățile de comercializare a alimentelor în mediul on-line au o pondere tot mai ridicată. Pe această cale avertizăm toți consumatorii să verifice – pentru evitarea achiziționării de alimente contrafăcute sau insalubre – DACă PRODUCĂTORUL/FURNIZORUL DE ALIMENTE DETINE AUTORIZATIE/ÎNREGISTRARE SANITARĂ VETERINARĂ!!!. Verificarea este la îndemana oricărui consumator și se realizează prin consultarea paginii de internet a D.S.V.S.A. din județul în care vânzătorul își are punctul de lucru.

Domnia sa ne mai spunea că la nivelul județului Giurgiu, în perioada 28.03 – 06.04.2023 au fost efectuate un număr total de 39 controale oficiale,  în unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 Urmare a acestor controale, la o unitate tip brutărie au fost constatate deficiențe cu privire la nerespectarea condițiilor de igienă, pe fluxul tehnologic, motiv pentru care s-a propus suspendarea activității de producție, până la remedierea deficiențelor, unitatea fiind sancționată cu amendă contravențională în valoare de 30 000 lei – ne mai spunea dr. Mădălina Stocheci Florescu, director adj, al DSVSA Giurgiu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
34.6 ° C
34.6 °
34.6 °
29 %
4kmh
51 %
mie
33 °
joi
38 °
vin
34 °
sâm
36 °
Dum
37 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!