Bărbatul are 71 de ani și a fost în vizită în România însoțit de mai mulți membri ai familiei

Un cetăţean italian de 71 de ani care a vizitat recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus, transmite Mediafax.

Bărbatul este internat la un spital din Rimini, oraș italian din regiunea Emilia-Romagna, cu circa 150.000 de locuitori, în care au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum.

Digi 24 transmite că bărbatul a fost în România, unde are o parteneră de viață de cetățenie română, de unde ar fi plecat la sfârșitul săptămânii trecute, și că nu manifesta simptome ale infecției cu coronavirus, dar diagnosticarea sa în cursul zilei de marți presupune că avea coronavirus când se afla în vizită în România.

MAE încă nu a confirmat informația, pentru că nu a fost notificat de autoritățile italiene, informațiile ajungând în România prin intermediul presei italiene.

23 de cazuri sunt diagnosticate cu coronavirus în întreaga regiune, cu patru mai multe decât luni, iar în Rimini sunt două, dintre care unul al italianului care a petrecut un sejur în România, scrie publicația italiană Il Resto del Carlino.

Bărbatul s-a dus la camera de gardă a spitalului din Cattolica cu simptome de răceală și tuse, iar de acolo a fost transferat la secția de boli infecțioase.