Un iranian a fost salvat de la înec de autorităţile de frontieră giurgiuvene după ce a încercat să traverseze Dunărea înot, către România pe un colac!!

0
117

Un cetăţean iranian în vârstă de 33 de ani a fost salvat de la înec de către autorităţile de frontieră giurgiuvene după ce a încercat să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac, dar  simțind că se îneacă, a strigat după ajutor…

 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care a fost solicitată o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor s-a constatat  că  iranianul de 33 de ani a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

(Jurnal)