646x404

În data de 20 mai, în jurul orei 13.00, o echipă operativă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti – judeţul Ialomiţa, a observat pe braţul Borcea al fluviului Dunărea,  un bărbat care pescuia dintr-o barcă de lemn, tip lotcă, folosind un dispozitiv electric confecţionat artizanal.

   Poliţiştii de frontieră l-au  urmărit pe bărbat până când a ajuns la mal, moment în care, la vederea lucrătorilor noștri, a abandonat ambarcaţiunea şi a fugit.

    În urma verificării lotcii, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 kilograme de peşte din specia somn, iar în urma verificărilor specifice bărbatul a fost identificat ca fiind Costel S., în vârstă de 48 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Ialomiţa.

          Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, dispozitivul de pescuit artizanal, format dintr-un aparat electric ( aproximativ 15 m cablu şi un acumulator auto şi ambarcaţiunea de lemn tip lotcă). Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată, conform procedurilor legale, unei societăţi comerciale de profil.

          Politiştii de frontieră efectuează acum cercetări în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”pescuit electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotive de orice fel, precum și folosirea armelor de foc, în scopul omorârii peștilor sau alte viețuitoare acvative”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 65, lit. ”a” din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

(Jurnal)