video-operatiune-de-salvare-pe-dunare-politistii-de-frontiera-au-salvat-trei-persoane-foarte-aproape-de-barajul-portile-de-fier-iPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au depistat doi cetățeni bulgari care pescuiau ilegal în apele teritoriale ale României, cu unelte interzise prin lege.

În data de 20 mai , în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Biroul Operaţional Naval, a observat în apele teritoriale româneşti o lotcă, în care de aflau  doi bărbaţi ce pescuiau folosind trei plase monofilament, unelte de pescuit interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au constatat la momentul legitimării acestora că  cei doi sunt Dobrev E., în vârstă de 61 ani şi Emilov K, în vârstă de 34 ani, ambii cetăţeni bulgari, care au intrat în apele teritoriale românești cu intenţia de a pescui.

          Ambarcaţiunea cu motor, în valoare de aproximativ 12.000 lei şi plasele monofilament au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 262, alin. 1, Cod Penal şi ”utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale și în apele maritime interioare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit.m din OUG 23/2008.

(Jurnal)