La data de 24 mai a.c., ora 20.45, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de către o persoană din comuna Comana, județul Giurgiu, cu privire la faptul că o persoană a pătruns în incita unui magazin de pe raza localității Comana, iar după ce le-a amenințat pe vânzătoare cu un cuțit pe care îl avea asupra sa, a sustras o sumă de bani.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, sub coordonarea unității de Parchet, a fost identificată persoana în cauză, ca fiind un bărbat de 35 de ani, din comuna Comana, județul Giurgiu.

Astfel, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, în urma prezentării Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu și Judecătoriei Giurgiu, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu.

O zi mai târziu, pe data de 25 mai a.c., ora 02.00, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, în timp ce patrulau pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, au executat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto al unui autoturism ce se deplasa pe strada respectivă.

Întrucât, conducătorul auto nu a dat curs solicitării, s-a procedat la urmărirea acestuia, ulterior abandonând autoturismul într-o parcare auto de pe strada Tineretului, din municipiul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul aparține unui bărbat de 64 de ani, din municipiul Giurgiu însă, acesta era condus de către o altă persoană care, prin folosirea unei perechi de chei, a sustras autoturismul în cauză.

În urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea unității de Parchet, a fost identificată persoana în cauză ca fiind un bărbat de 41 de ani, din municipiul Giurgiu, care a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Giurgiu.

Totodată, în urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că la data de 15.05.2020, acesta a mai sustras bunuri din interiorul unui autoturism aflat în fața unui bloc din municipiul Giurgiu.

(Jurnal)