Din nou, grupul de români care s-a reunit, pe Facebook, sub numele de „Sufletişti în UK şi Europa”, a dovedit că cei rămaşi în ţară, ale căror posibilităţi sunt mult diminuate, merită să se bucure, măcar în preajma sărbătorilor.

În aceste condiţii, s-au mobilizat şi, în foarte scurt timp, au reuşit să strângă suficienţi bani – din ceea ce câştigă, muncind prin ţările Europei de Vest – şi au bucurat sufletele a 45 de copii, aflaţi în patru centre din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Giurgiu.

Reprezentantul grupului şi, totodată, sufletul acestuia, Daniel Iordache, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Nu facem aceste gesturi pentru publicitate, sau pentru că am avea vreun beneficiu. Singurul nostru beneficiu direct este bucuria din ochii copilaşilor, atunci când primesc un dulce. După cum ştiţi, nu suntem la prima acţiune de acest fel, am mai făcut asemenea gesturi, chiar am mers cu cei mici într-o excursie, toamna trecută (n.r. – excursie la munte, în luna noiembrie 2017), şi vă asigur că nu ne vom opri aici. Pentru această vară mai avem o surpriză pentru cei mici, dar numai cu condiţia ca ei să fie cuminţi şi să înveţe bine”, ne spunea Daniel Iordache.

Cele 45 de pachete cu dulciuri, dar şi cozonacii, ouăle vopsite şi cutiile cu prăjituri special pregătite pentru copii au ajuns la Căsuţele de tip familial Daniela şi  Sf. Ioan, la Centrul de Zi „Soarele” şi la Complexul pentru Servicii Sociale.

Mesagerii Sufletiştilor au fost întâmpinaţi, ca de fiecare dată, cu emoţie şi cu bucurie de cei mici, care nu au vrut să rămână mai prejos, dăruindu-le, din suflet, celor care le-au îndulcit puţin amarul provocat de lipsa dragostei părinteşti, creaţiile lor: ouă încondeiate şi felicitări cu temă pascală.

(Jurnal)