Semnele apropierii sărbătorii Paştelui ( perioadă în care conform obiceiului, toată lumea se înnoieşte, iar cei mai mulţi dăruiesc sau primesc cadouri), se simt de câteva săptămâni şi în Frontiera Giurgiu. S-a înmulţit astfel, numărul celor prinşi cu fel şi fel de mărfuri: de la textile şi  încălţăminte , până la  parfumuri obiecte de bijuterie ş.a.m.d.

Aşa se face că  joi,  29 martie , poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, au selectat pentru control trei autocare aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 2.902 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci, cu  vârste cuprinse între 27 si 39 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 381.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

(Jurnal)