Un grup de 11 români au fost prinși de polițiștii spanioli, după furtul mai multe bancomate…

0
303

Unsprezece persoane de naționalitate română au fost arestate miercuri, 15 ianuarie 2020, de Garda Civilă din orașul spaniol Granada, comunitatea autonomă Andaluzia, acuzați că sunt membrii unei organizații criminale care se ocupă cu furtul de bancomate.

Presupușii infractori smulgeau bancomatele din zid cu ajutorul tractoarelor și altor tipuri de autovehicule pentru a fura apoi banii din ele.

Potrivit ziarului spaniol La Vanguardia, organizația criminală s-a specializat în furtul bancomatelor prin metoda „aterizării pe lună”, cum o numesc localnicii, și au efectuat mai multe furturi de autovehicule și utilaje grele pe care le-au folosit apoi pentru a smulge bancomate din ziduri și a le trage apoi până într-o locație ascunsă.

Furturile au avut loc toate în lunile decembrie 2019 și ianuarie 2020, fiind folosite pentru comiterea lor atât tractoare, cât și motociclete pentru a le executa.

Primul furt a avut loc pe data de 8 decembrie la Villanueva de las Torres de unde arestații sunt acuzați că au furat un tractor din interiorul unei companii agricole. Ulterior, infractorii au folosit tractorul pentru a smulge un bancomat din incinta unei benzinării situate în apropierea aceleiași localități. În bancomat se afla o sumă de peste 2.500 de euro. Tractorul și bancomatul gol au fost recuperate în apropierea orașului, a precizat Garda Civilă.

Al doilea jaf a avut loc pe 18 decembrie la Freila, tot la o benzinărie, unde gruparea criminală a folosit o autoutilitară care fusese furată în Serón (Almería). După ce au spart ușa de la intrare a unității cu autovehiculul, presupușii infractori au furat un distribuitor automat de țigări și alte bunuri. Și în urma acestui furt, suma furată este de peste 2.500 de euro, iar autoutilitara și utilajele folosite au fost găsite, la fel ca după primul jaf, abandonate în apropierea localității.

Un al treilea jaf a avut loc pe 4 ianuarie 2020 în Morelábor, unde arestații au folosit  un tractor și o volă (utilaj greu pentru nivelarea și încărcarea pământului) care au fost furate cu o zi înainte pentru a smulge bancomatul unei bănci din municipiul respectiv.

Duminică dimineață (19 ianuarie), agenții Gărzii Civile au reușit să-i aresteze pe infractori după ce au comis un al patrulea astfel de furt la o bancă din localitatea Dehesas de Guadix folosind aceeași metodă.

 Potrivit sursei citate, autoritățile au recuperat banii furați, un pistol fals, diferite scule folosite la deschiderea bancomatelor, măști de schi și îmbrăcăminte.

(Jurnal)