IMPRESIONANT. Pentru cine au ținut un minut de reculegere englezii prezenți pe stadion, la meciul dintre Burnley și Leicester City

0
203

Un meci din Premiere League (Campionatul englez) ne-a surprins printr-un fapt ce ni s-a părut inedit prin noblețea lui și pe care nu îl întâlnești aproape niciodată pe stadioanele din România.

La începutul meciului dintre Burnley și Leicester City, în prima etapă a returului din prima ligă engleză, tot stadionul a ținut un minut de reculegere. Stadionul s-a cufundat pentru fix 60 de secunde într-o tăcere adâncă, de nici vântul nu se auzea bătând.

În acest timp pe tabela electronică au apărut scrise numele mai multor persoane decedate. Știți cine erau de fapt  aceștia? Nicidecum fotbaliști, ci suporteri ai echipei gazdă, Burnley, persoane ce decedaseră în ultimele luni. Iată cum știu englezii să-și omagieze susținătorii, să le cinstească memoria celor ce au încurajat echipa de-a lungul evoluțiilor acesteia.

Iată o mostră de fair play englezesc, autentic, împins chiar dincolo de moarte, manifestat în templul celui mai iubit sport din lume: FOTBALUL!

(Florian Tincu)