AcasăActualitateUn giurgiuvean reclamă grave nereguli la asociația de proprietari din blocul în...

Un giurgiuvean reclamă grave nereguli la asociația de proprietari din blocul în care locuiește

Recent, ne-a contactat un cititor al publicației noastre, Mihai Cojocaru, ce locuiește în blocul 506 din municipiu, pentru a ne aduce la cunoștință o serie de nereguli despre care a încercat, conform spuselor sale, să îi vorbească inclusiv primarului Nicolae Barbu. Mai mult, de toate neregulile din asociație, acesta îl acuză pe vecinul său, Noruț Stănișteanu, despre care spunea că ar fi „capul răutăților”. Mai mult, locatarul nemulțumit ne-a pus la dispoziție și o serie de fotografii cu blocul despre care el susține că se află într-o stare jalnică, încă de acum trei ani, și că nimeni nu ar fi ridicat un deget pentru reparații și reabilitare.

Iată, mai jos, o declarație a acestui Mihai Cojocaru:

„Pe scara de bloc în care locuiesc, este constituită o așa zisă Asociație de Proprietari, la care este Administrator un domn A. M. Spun, așa zisa, deoarece de la bun început, aceasta funcționează în afara prevederilor legale.

La conducerea acestei Asociații nu există decât președintele în persoana domnului P. R. și un membru al comitetului de asociație în persoana domnului C. D., restul componenților lipsind. Încă de la bun început, administratorul a strămutat arhiva acestei Asociații la domiciliul său, situat undeva în zona Danubius, totodată însușindu-și în mod iremediabil și ștampila acestei Asociații care se numește ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI BL 506 SC B.

Ori, arhiva societății ca și ștampila trebuie să se afle la sediul asociației, adică la președintele acesteia. La nenumăratele solicitări de a readuce arhiva și de a înmâna ștampila la cel îndreptățit, am fost tratat cu indiferență.

De abia de aici încep neregulile care guvernează această asociație.

Toate atribuțiile președintelui, din motive necunoscute, au fost preluate de către administrator, cu toate că acesta nu este proprietar la adresa cu pricina și nici nu locuiește aici.

Ședințele de asociație care au loc la bunul plac al administratorului se convoacă de acesta și nu de președinte cum ar fi legal și normal.

La aceste așa zise adunări generale nu se încheie nici un proces verbal, deoarece nu există un registru pentru acest lucru.

Nici o sesizare făcută către asociație nu este înregistrată, deci nu se dă număr de înregistrare deoarece nu există un caiet pentru așa ceva și ca atare rămân vorbe în vânt.

Factura de energie electrică pentru iluminatul pe scară ajunge tot la administrator.

Am solicitat alegeri pentru conducerea asociației, dar aleșii se consideră numiți pentru eternitate, cu toate că aceste alegeri se fac la doi sau la patru ani, Aleșii noștri tronează de vreo 10-12 ani fără a face ceva în interesul comunității.

Starea clădirii, atât în interior cât și în exterior, arată jalnic.

În extazul celor doi conducători ai asociației, administratorul și-a mărit singur salariul, fără aprobarea ADUNĂRII GENERALE, salariul acestuia ajungând la suma de 52,5 ron/ora, ceea ce înseamnă un salariu de 210 ron lună cu toate că noi plătim toate utilitățile direct la furnizori, singura plată făcută către administrator fiind curentul pentru iluminatul scării, care este făcut pe bază de senzori de mișcare, suma care revine pentru acesta fiind de maximum 15-16 lei pe lună per total. Cu toate acestea, în luna decembrie 2017 s-a solicitat suma de 54 ron, iar în luna sept 2018 suma de 78 ron.

Lucrările de întreținere făcute în cazuri de forță majoră, nu sunt verificate, iar prețurile suportate de noi sunt foarte mari.

Listele de plată a datoriilor de pe scară nu se prezintă în duplicat pentru păstrare de către președintele asociației.  

În luna ianuarie a anului 2018 am făcut o sesizare către Primăria Giurgiu pentru verificarea tuturor neajunsurilor de la asociație. În urma acestui control nu s-a mișcat nimic din vechile obiceiuri.

Clădirea este proprietate privată, administratorul având datoria de a veghea la buna stare a acesteia.

Și ca să nu uit, la solicitarea facturii de 54 ron pentru iluminatul de pe scară, administratorul mi-a replicat că aceasta este SECRETĂ.

Pe lângă președintele de asociație, și administratorul despre care v-am vorbit, vinovat de toate acestea și totodată părtaș, în opinia mea, este un anume domn Stănișteanu Noruț, care taie și spânzură pe scară, care intimidează vecinii să nu semneze eventuale petiții pe care le inițiam”, declara Mihai Cojocaru.

Contactat telefonic, Noruț Stănișteanu a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că nu comentează niciuna dintre „acuzațiile” aduse de Mihai Cojocaru.

(Jurnal)      

      

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
30.6 ° C
30.6 °
30.6 °
47 %
5.9kmh
34 %
vin
37 °
sâm
39 °
Dum
37 °
lun
38 °
mar
33 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com